Detoks, Sağlıklı Yaşam

Kereviz Sapının ve Kereviz Sapı Suyunun Faydaları

Son yıllarda kereviz sapının ve suyunun faydaları yoğun bir şekilde konuşulmaktadır. Kereviz sapı suyunun en bilinen faydaları cilt sağlığına iyi gelmesi, karaciğer temizliğine yardımcı olması ve sindirim sistemine destek vermesidir.

Bunların dışında daha bir çok faydası olduğu bilinen kereviz sapı suyunu elde etmek için kerevizin kendisi değil sapı kullanılmaktadır. Eskiden kereviz sapına ulaşmak oldukça zorken, son yıllarda keşfedilen faydaları dolayısıyla yerli üretimde artış olmuş ve günümüzde ulaşılması kolaylaşmıştır.

Güçlü antioksidan özelliği

Kereviz sapı; düzenli tüketildiğinde güçlü antioksidan özelliği ile, doğal detoks merkezimiz olan karaciğeri temizlemeye yardımcı olur. İçerdiği sodyum sayesinde toksinlerin vücudumuzdan atılmasını kolaylaştırır. Kan dolaşımını ve damarları rahatlatmasının yanında, sindirim sistemimizi düzene sokmaya yardımcıdır ve bağırsaklarımızın düzenli çalışması için destek verir.

Düşük kalorili ve arındırıcı etkisi olması sebebiyle bir çok diyet ve detoks programlarına da sıkça dahil edilen kereviz sapı suyu çoğunlukla dönemsel aralıksız kürler şeklinde tüketilir.

Bilinen bu faydaları dışında tahmin edilen faydaları ise; kalp sağlığını koruduğu, tansiyonu dengelediği, sinir sistemini koruduğu, hormon dengelerini sağladığı ve kan şekerini düzenlediği yönündedir.

Kereviz Sapı Suyunun Faydaları

  • Vücuttaki ödem ve şişkinlikleri azaltır.
  • Sindirim sistemini destekler ve bağırsak hareketlerini düzenler.
  • İçerdiği yüksek potasyum ve sodyum sayesinde sıvı dengesini sağlar.
  • Cilt sağlığını destekler ve akne gibi sorunları azaltır.
  • Kan basıncını düşürür ve kalp sağlığını korur.
  • İçerdiği doğal antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kereviz Sapı Suyu Nasıl Hazırlanır?

Kereviz sapıyla detoks içeceği hazırlarken bazı ipuçlarına dikkat etmek önemlidir. İlk olarak, taze ve kaliteli kereviz sapı seçmeye özen gösterin. Sapların yeşil ve diri olduğundan emin olun. Daha sonra, kereviz sapını iyice yıkayın ve dilimleyin. İsteğe bağlı olarak diğer malzemelerle birlikte blendera ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Kereviz Sapı ve Detoks İçecekleri İlişkisi

Kereviz sapı, detoks içeceklerinin mükemmel bir tamamlayıcısıdır. İnce ve sulu yapısıyla içeceklere ferahlık katar ve lezzetini artırır.
Ayrıca, kereviz sapı detoks içeceklerine doğal bir yeşil renk ve besleyici bir içerik sağlar. İster smoothielerde, ister meyve sularında veya detox su karışımlarında kullanılsın, kereviz sapı içeceğinizi bir adım öteye taşıyacaktır.
Eğer sağlıklı bir yaşam tarzına önem veriyorsanız, kereviz sapını detoks içeceklerinizde kullanmayı deneyebilirsiniz. Enerji dolu ve sağlıklı bir içecek deneyimi sizi bekliyor!

Gücünü kereviz sapından alan No.8 Arınma detoks içeceği ile vücudunuza gerekli özeni gösterin. Diğer detoks içeceklerini incelemek için tıklayınız.

No.8 Arınma

95,00 160,00 

Kereviz sapı, Limon, Salatalık, Yeşil elma, Kaya tuzu, Spirulina

Mine Atalar

Mine Atalar Hakkında

Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik tasarım bölümünü bitirdikten sonra İzmir ve İstanbul’da çeşitli reklam ajanslarında ambalaj tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak iş hayatına atıldı. 2016 yılında hayatını Bodrum’da sürdürme kararı aldı ve 2017 yılında Bora Tanık ile birlikte Bodrum’da Raw Love You markasını kurdu.Aynı zamanda FTA/ICF Fonksiyonel Tıp Wellness Koçu olan Mine Atalar, bireysel koçluk çalışmalarının yanı sıra, markanın kurucusu ve yöneticisi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir