Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Bir Yaşam Sıkıcı mıdır?

Yaşam akışında daha sağlıklı olmak istiyoruz ancak bu yaşam tarzının sosyal hayatımızı olumsuz yönde etkileyeceğini, dolayısıyla sağlıklı bir yaşamın sıkıcı bir hayat olduğunu varsayıyoruz.

Beslenme şekli bir alışkanlıktır ve damak zevkimiz sık tükettiğimiz gıdalarla şekillenir. Sık tükettiğimiz gıdaları sağlıklı gıdalarla değiştirdiğimizde bir süre sonra sağlıklı gıdalar; sevdiğimiz, lezzetli bulduğumuz ve doyuma ulaştığımız gıdalar haline dönüşür.

Yaşam alanlarımızı (evimizi ve iş yerimizi) sağlıklı gıdalarla donattığımızda bir süre sonra bu sağlıklı ürünler yeni alışkanlıklarımız haline dönüşür.

Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirebiliriz

Rafine şeker içeren, yoğun hayvansal gıda barındıran, katkı maddesi ve koruyucu içeren gıdaları uzun süre tüketmediğimizde ve bir gün bu gıdaların tadına baktığımızda artık onları eskisi kadar sevmediğimizi, bize iyi gelmediğini ve ağzımızda kötü bir tat bıraktığını yoğun bir şekilde hissederiz. Bu farkındalık hali artık beslenme alışkanlığınızın değiştiğinin önemli bir işareti olacaktır.

Sağlıklı beslenme yöntemlerinden kendimize uygun olanını seçip hayatımızın %80’ini bu şekilde devam ettirdiğimizde, yaşamlarımızın %20’sini kaplayan sosyal hayatımızda tükettiğimiz herhangi bir şeyin bize zarar verme ihtimali çok düşük olacaktır. Böylelikle sosyal yaşamımız da sıkıcı olmaktan uzak olacaktır.

Vücudumuz muhteşem bir mekanizmadır

Kendi kendini temizleme ve iyileştirme özelliğine sahiptir. Ancak onu yoğun bir şekilde doğal olmayan gıdalara maruz bıraktığımızda işlevini yapamaz ya da çok zor yapar hale getiririz.

Kendi kendini temizleyemez

Nasıl ki dünyamızı; doğayı, ormanları ve denizleri kirlettiğimizde bir süre sonra artık kendi kendini temizleyemez bir noktaya geliyorsa vücudumuz da aynı şekilde işler.

Kendimize şu soruyu sorabiliriz; sağlıklı beslendiğimiz bir yaşam mı sıkıcı, yoksa kötü beslenmemizin etkileriyle vücudumuzda oluşan tahribatlarla savaş vermek mi?

Kendimiz için en iyisini, en iyi kendimiz biliriz.

Her canlı en iyisini hak eder, doğa her canlı için en iyisini sağlayabilecek muhteşem bir güce sahiptir.

Şimdi, bu gücünü kullanmaya ne dersin?

Mine Atalar

Mine Atalar Hakkında

Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik tasarım bölümünü bitirdikten sonra İzmir ve İstanbul’da çeşitli reklam ajanslarında ambalaj tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak iş hayatına atıldı. 2016 yılında hayatını Bodrum’da sürdürme kararı aldı ve 2017 yılında Bora Tanık ile birlikte Bodrum’da Raw Love You markasını kurdu.Aynı zamanda FTA/ICF Fonksiyonel Tıp Wellness Koçu olan Mine Atalar, bireysel koçluk çalışmalarının yanı sıra, markanın kurucusu ve yöneticisi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir